sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

CRETE SNAPSHOTS

P1010064
Tämän kesän ensimmäinen ja ehkä jopa ainoa ulkomaan matka on nyt tehty. Oltiin perheen sekä siskon ja oman poikaystävän kanssa Kreikassa, Kreetalla. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Kreikassa, joten kaikki oli uutta. 
Hotellimme sijaitsi Plataniaksella, vähän Hanian ulkopuolella. Meillä oli hotellihuoneesta merinäköala, joten parvekkeellakin tuli istuttua.
Sää oli koko loman aurinkoinen ja lämmin. Yhtenä aamuna heräsin noin kuuden aikaan ukkoseen, joka kuulosti siltä, kun joku olisi paukuttanut kattiloita yhteen korvan vieressä. En vieläkään ymmärrä miten Aleksi kuorsasi sen myrskyn läpi. Onneksi päivällä oli taas hyvä sää, vaikka aallot olivat aika hurjina.

Käytiin ajelemassa korkeilla vuorilla, jossa tiet olivat kuin serpentiiniä. Saatiin ajella rotkojen reunoilla mini teillä, kun käytiin tutustumassa saareen. Olimme mm. Balosissa ja Falassarnassa, jotka ovat molemmat upeita luonnon rantoja.
DSC_0076
Balosin ranta sijaitsee erään Vuoren toisella puolella ja sinne pääsee suoraan rannalle laivalla tai sitten autolla, jolloin auto jätetään vuoren huipulle ja patikoidaan 30 min vuorta alas. Oli se kuitenkin kaiken vaivan arvosta. Ranta oli vuorelta katsottuna todella kaunis. Harmittaa tosi, että uudet sandaalit kuluivat puhki heti ensimmäisellä käyttökerralla, kun joutui patikoimaan vuorta ylös alas. Lenkkareille olisi ollut käyttöä. Balosin rannalta takaisin parkkipaikalle kiipeäminen oli aika kammottavaa. Ensin kiivettiin hiekkaa pitkin jyrkille kivi portaille, jonka jälkeen käveltiin vielä peltomaisissa maisemissa parkkipaikalle. Se kesti noin tunnin. Toki kaikkien autot eivät mahdu pienelle parkkipaikalle, joten auto saattaa olla jossain vuoristoisen reitin varrella. Suosittelen lämpimästi laivamatkaa Balosin laguunille. 
Falassarnaan ei ollut yhtä vaikeaa päästä. Falassarna on yli 1 km pitkä ranta vuoristojen suojassa. Siellä ja Elafonississa on vaaleanpunaista hiekkaa rannassa. 
P1010260Auringonlaskut olivat aivan upeita Hanian satamasta. Käytiin siellä syömässä yhtenä iltana ja viimeisenä päivänä lähdettiin myös purjehtimaan Hanian satamasta. Haniassa oli paljon shoppailumahdollisuuksia, mutta ainoa ostos minkä tein oli uudet snorkkelit.
P1010102
Rakastan kookosta. Kookos on parasta mitä tiedän, voisin elää vain sillä ja no, ruisleivällä. On siis tarpeetonta varmaan sanoa, että sekosin nähdessäni Bounty jäätelöä. Nam.
P1010090
P1010096
Kreetalla söin itseni ähkyyn joka ikisellä ruokailulla, joka ikinen päivä. Lempiravintola Kreetalla oli Mitsos. Siellä oli uskomatonta feta saganakia, mustekalaa sekä simpukoita ja mustaa riisiä kermaisessa ouzo kastikkeessa. Käytiin Mitsoksessa jopa useaan otteeseen loman aikana.
Halvin ja ehkä huonoin ateria minkä koko saarelta ostin oli gyros pita. Se maksoi vain 2,50€ ja ei oikein ollut ihan mun juttu. 
DSC_0407
P1010256
P1010056
Ensi kerralla, kun matkustan Kreikkaan haluan nähdä Santorinin, Mykonoksen ja Kythera saaret. Toivottavasti viimeistään ensi kesänä. 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :-) Nää matkapostaukset ja -kuvat saa kyl sellasen matkakuumeen aikaan...

    Ihanaa et joku muukin rakastaa kookosta, en oo kovin moneen ihmiseen törmänny! :-D Yleensä kaikki vaan vihaa... Toi Bounty on ainakin maailman parasta!

    essi-bltn.blogspot.fi

    VastaaPoista