perjantai 21. kesäkuuta 2013

MEIRA

Olen mukana Indiedayssin Meiran Cafe Hieno-kampanjassa.
Kampanjan ideana oli, että saan Meira Cafe Hienon kesäkuosi kangasta ja toteutan siitä haluamani idean, joka siis oli kangaskassi. (Niitä ei voi koskaan olla liikaa.) Kaiken lisäksi sain kaksi kahvipakettia.
Tässä postauksessa näätte meikäläisen käsityökyvyt askel askeleelta. Itse jouduin ompelemaan koko homman käsin, koska ompelukoneeni oli rikki eli jos kotoota löytyy ompelukone suosittelen lämpimästi sen käyttämistä. Projektissa nimittäin kestää tällöin huomattavasti vähemmän. Aikaa tämän kangaskassin tekemiseen telkan parissa kului muutama tunti. 

1 VAIHE

Ensimmäiseen vaiheeseen tarvitsen viivottimen/mittanauhan, tussin ja sakset. Itse kassin voi tehdä kahdella tavalla, itse valitsin helpomman tavan eli en ommellut pohjaa kiinni erikseen. Mittasin kassin reunoiksi yhteensä noin 40 cm (eli taiteltuna 20 cm per reuna). (Kassin pohja ja suu ovat noin 32 cm.)
Piirsin tussilla rajat, jonka jälkeen leikkaaminen oli helpompaa rajoja pitkin. Leikkaus jälkeä voi siistiä saksilla, kun on saanut palan irti jätti kankaasta. 

2 VAIHE 


Toiseen vaiheeseen tarvitset nuppineuloja, lankaa ja neulan. Koko projektin ajan ompelen kaksinkerroin langalla. 
Käänsin kankaan väärinpäin ja laitoin kangaskassin reunat toisiaan vasten kiinni nuppineuloilla, jonka jälkeen ompelin mustalla langalla kankaan reunat yhteen,(jälkeenpäin ajattelin, että valkoinen olisi ollut parempi vaihtoehto).

Käänsin kassin suun reunalta pari senttiä ympäri ja ompelin ne ”väärinpäin” kiinni.


3 VAIHE


Piirsin viivottimen ja tussin avulla kassin kahvat ja leikkasin palat irti. Kahvat ovat noin 60 cm. Muista, että osa kahvasta peittyy, kun se ommellaan kassin sisäosaan.
Käänsin reunat sisään ja kiinnitin ne nuppineuloilla. Sitten ompelin kahvan reunat kiinni vähän erilaisella pistoksella kuin kangaskassin reunat. Kaikki pistokset eivät menneet ihan suoraan, mutta ei voi mitään!

4 VAIHE 
Käänsin kassin suun väärinpäin ja kiinnitin kahvat kassiin nuppineuloilla ja ompelin niihin neliön sekä ristin muotoiset pistokset. Jos ompelet käsin, kannattaa ommella kahvat kiinni kaksinkerroin.

Ja voilà kangaskassi on valmiina käyttöön!

Muistakaahan kaikki käydä osallistumassa brändisivulla kilpailuun ja äänestää paras voittoon (esim. mun kangaskassin :3).
 Parasta projektia äänestäneiden kesken arvotaan Segafreda myespresso-kahvikapselilaite sekä 10 kahvikapselia sisältävä paketti sekä 10 kappaletta 20 euron arvoisia tuotekasseja.

3 kommenttia: